Dag 28: Bacheloroppgave ved UIB

Dette semesteret har gitt meg god innsikt i OpenStack og de forskjellige komponentene rammeverket består av.  Siden jeg skal skrive bacheloroppgaven min til neste år har jeg i denne sammenhengen fått lov til å skrive den her ved UIB.

Jeg arbeider for tiden med prosjektbeskrivelse til bachelorprosjektet. Innledning, teori og metode er deler som foreløpig er ferdig i prosjektbeskrivelsen, mens det fortsatt gjenstår noen deler på problemstillingen. Jeg ønsker å ha en problemstilling som går ut på monitorering av OpenStack. Dette er et stort og viktig tema der jeg har muligheten til å gå i dybden av komponentene og finne ut hva tjenester som er kritiske å overvåke kontra tjenester som ikke er det.

Jeg vil ha mulighet til å teste ulike monitoreringsverktøy og kartlegge bruken av disse. Det vil være nyttig å finne ut av fordeler og ulemper med enkelte verktøy og gjøre en vurdering på hvilke verktøy som vil være hensiktsmessig å bruke i skysammenheng. I tillegg vil jeg også se på eventuelle etiske spørsmål og personvernspørsmål i forbindelse med overvåkning av OpenStack.

Fullført prosjektbeskrivelse vil bli publisert her på bloggen når den er klar.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *