Dag 4: Installasjon av OpenStack packstack

11. august var satt av til å installere OpenStack fra RDO. RDO er under utvikling av Red Hat og er en egen utgivelse av OpenStack laget spesifikt for å kjøre på RHEL, CentOSFedora og andre Red Hat baserte systemer.  For mer info om RDO vennligst se her.

Installasjon av RDO foregår ved hjelp av packstack. Packstack er et installasjonsverktøy som bruker Puppet moduler for å installere OpenStack på kompatible maskiner nevnt ovenfor. Har i denne posten valgt å ta med steg-for-steg installasjonen av RDO for å vise hvordan dette gjøres, se nedenfor for mer detaljer.

Vanligvis består OpenStack av tre hovedkomponenter; network, storage og compute, som hver kjører på sin egen maskin. Når man installerer packstack kan man velge at disse tre hovedkomponentene skal installeres på en og samme maskin. Dette kan være praktisk av flere grunner, i vårt tilfelle er det greit for å se hvordan det fungerer for testformål. Vi kan senere også velge å separere hovedkomponentene slik vi ønsker.

RDO installeres med 3 steg. Hentet fra http://openstack.redhat.com/Quickstart

Steg 1: Programvare repository:

Oppdater nåværende pakker på systemet:

sudo yum update -y

Sett opp RDO repositoriet:

sudo yum install -y http://rdo.fedorapeople.org/rdo-release.rpm

Steg 2: Installer packstack

sudo yum install -y openstack-packstack

Steg 3: Kjør packstack for å installere OpenStack

Packstack installerer automatisk OpenStack slik at man slipper å gjøre denne jobben manuelt. For å kjøre OpenStack på en enkelt node kan vi som tidligere nevnt kjøre denne kommandoen:

packstack --allinone

Etter installering vil packstack også generere en packstack-answer fil med passord og innstillinger som den bruker under installasjon. Denne kan så brukes om igjen til nye installasjoner eller til å lage nye noder med samme innstillinger. Om man installerer på andre maskiner vil man bli bedt om root passordet til maskinen før installasjonen starter.

Etter installasjon vil man kunne logge inn på panelet Horizon for å starte og administrere de instanser man måtte ønske. Mer om dette videre.

 

Én kommentar til “Dag 4: Installasjon av OpenStack packstack”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *