Dag 5: Prøving og feiling med packstack –allinone

15 august. De tre hovedkomponentene til OpenStack hadde nå blitt installert med packstack til å kjøre på en og samme node.  Dette burde ikke by på store problemer da RDO pakken fra Red Hat er godt testet og fungerer i mange installasjoner av OpenStack der ute i dag.

Alle instanser som kjører innad i OpenStack rammeverket kan administreres via et webpanel kalt Horizon. Panelet gir en god oversikt over antall instanser, deres ressursbruk, last, og annen info. På sikt skal både administratorer og vanlige brukere kunne logge seg inn her og administrere sine egne maskiner til forskjellige formål. Et lite utdrag fra Horizon:

Horizon-overview

Vi fikk fortsatt problemer med å lage og starte instanser med å kjøre de tre hovedkomponentene på en og samme node. Mistenker at dette kan ha med lite tilgjengelige ressurser siden vi kjører på en virtuell maskin gjennom VirtualBox. For å løse denne problematikken ble svaret å lage en ekstra compute node på en fysisk maskin. Med dette ville vi unngå problematikken vi hadde hatt til nå, i tillegg til at vi kan lage flere maskiner siden vi har mer ressurser tilgjengelig.

For å installere en egen compute node trenger man, (i vårt tilfelle) en nyinstallert CentOS samt packstack-answer filen vi brukte når vi installerte hoved noden. Da vil packstack bruke de samme passordene til de ulike komponentene og compute noden vil peke tilbake til controller noden slik at disse vil snakke sammen.

Mye av installasjon av compute noden er lik som forrige gang. Når alt i konfigurasjonsfilen er klart blir det kjørt på samme måte som tidligere med en liten endring. Istedenfor:

packstack --allinone

Blir det nå spesifisert en svarfil som brukes i installasjonen:

packstack --answer-file=$youranswerfile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *