Dag 10: Feilsøking av instansnettverk & installasjon av «winch»

Første del av dagen ble brukt til videre feilsøking av hvorfor instansene våre ikke kunne snakke ut mot verden. Dette ble løst med å spesifisere hvilket interface vi skulle kjøre maskering ifra. Iptables regelen fra OpenStack networking in too much detail ble modifisert til å se slik ut:

iptables -t nat -I POSTROUTING 1 -s 172.24.4.224/28 -o eth0 -j MASQUERADE

Etter en iptables reload kunne instansene våre snakke ut mot verden. Innenfor sine begrensede parametere kunne vi nå si at vi hadde en fullverdig OpenStack installasjon.

Resten av dagen ble benyttet til å se på «winch» prosjektet fra GitHub. Dette er et prosjekt på lik linje med OpenStack fra scratch. Formålet med winch er å lære oss å deployere OpenStack ved hjelp av puppet moduler og The Forman. Kort forklart er Forman en effektiv måte å installere all infrastruktur til OpenStack installasjonen, eksempelvis compute, storage og network. Foreman gir mye spennende funksjonalitet, så anbefaler videre lesning i linken over. Når «winch» ble laget var OpenStack kommet til havana versjonen. I disse dager bruker vi icehouse, som er samme versjon som ble installert ved hjelp av packstack. For å kunne jobbe videre med «winch» er vi først nødt til å oppdatere denne til å støtte icehouse. Dette vil være klart til neste gang.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *