Dag 11: Videre oppdatering av «winch» repository

Siden «winch» ble laget for å støtte en eldre versjon av OpenStack ble det nødvendig å oppdatere flere av puppet modulene til å nyeste versjon. Uten dette feilet installasjonen momentant og det var ikke mulig å provisjonere opp maskiner med puppet når modulene var utdaterte. Etter at disse ble oppdatert gikk installasjonen overraskende nok gjennom. Vi klarte å sette opp en controller node og en compute node.

Vi har tidligere holdt på med packstack som kjører alle OpenStack komponentene på en og samme node. I et produksjonsmiljø vil vi heller separere de ulike komponentene. Dette er av flere grunner; hver maskin skal bare kunne gjøre det de er satt til, det vil lette trykket i forhold til bare en og samme node, og det er mer oversiktlig og skalerbart. Alle de forskjellige komponentene ligger under sine respektive nett, her er en oversikt over hvordan det ser ut:

RolesProfiles

Etter at controller og compute noden kom opp kjørte vi de forskjellige testene som fulgte med winch. Disse testene verifiserer funksjonalitet og setter samtidig opp nettverk, rutere, og instanser.  Nå har vi en kjørende instans og selve oppsettet ser ut til å fungere greit. Opplever nå at instansen ikke kan nås fra controller noden, så dette er noe vi må feilsøke videre på mandag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *