Dag 7: OpenStack networking in too much detail & feilsøking av neutron-server

Etter at en virtuell maskin har blitt startet i en instans er vi interessert i å kunne snakke med denne maskinen utenfra OpenStack nettverket. Det er her OpenStack in to much detail kommer inn i bildet.  Se bildet nedenfor for mer detaljer.

Neutron_architecture

Jeg vil ikke prøve å forklare dette i detalj da nettverket er veldig komplekst. Artikkelen tar utgangspunkt i å forklare arkitekturen, og hvordan nettverk, bruer og tunneler henger sammen i en OpenStack installasjon. Bildet er forøvrig skrevet ut og ligger ved arbeidsstasjonen min, regner med at det skal repeteres en god del ganger før nettverket sitter 100%.

Etter at vi hadde fått laget instanser ville ikke nettverket i en instans starte slik vi ville. Etter litt feilsøking fant vi ut at neutron-server tjenesten på compute noden ikke starter. Tjenesten dør momentant når den blir startet og det skjer såpass fort at det ikke er noe innslag i loggen som kan si hva som er galt. Resten av dagen gikk med til å feilsøke hvorfor neutron-server ikke ville starte. Initscriptet er likt som på controller noden, og /etc/neutron/neutron.conf er identisk på de to maskinene. Dette må feilsøkes ytterligere, fortsettelse følger på mandag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *