Dag 8: Videre feilsøking av neutron-server

På denne dagen gikk mye av tiden med til å feilsøke hvorfor neutron-server ikke ville starte på compute noden. Feilsøking uten å ha noe logg å lese kan ofte være vanskelig, og da kommer det helt an på hvilke svar man kan finne på nettet i lignende installasjoner. Til slutt viste det seg at en av de tilleggene som neutron bruker ikke fantes på den stien den skulle ha vært, og tillegget var heller ikke installert.

yum install openstack-neutron-ml2

I tillegg skal det være en plugin.ini fil under /etc/neutron/ som skal holde rede på hvilke tillegg man har lagt til installasjonen av OpenStack. Denne må symlinkes hertil.

ln -s /etc/neutron/plugins/ml2/ml2_conf.ini /etc/neutron/plugin.ini

Etter dette fungerte det å starte neutron-server tjenesten. Foruten om dette har det vært noen stabilitetsproblemer på controller noden. Denne har til nå kjørt på en virtuell maskin og har flere ganger fått økt minnetildeling. I skrivende stund kjører den på 4GB RAM, halvparten av det jeg har på min arbeidsstasjon. Jeg har opptil flere ganger hatt stabilitetsproblemer ved å kjøre denne maskinen virtuelt. En del ganger har jeg blitt nødt til å kjøre power down eller reset for å få kontakt med maskinen. På grunn av dette er planen til neste gang å få lagt controller noden over på en fysisk maskin. Samtidig skal vi også installere ML2 tillegget før vi kjører packstack, slik at vi ikke får de samme problemene med neutron-server som tidligere.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *