Dag 13: Installasjon av The Foreman

Etter å ha fått «winch» oppgradert til siste OpenStack versjon; Icehouse started vi med installasjonen av The Foreman. Foreman ligger inne i «winch» med versjon 1.4.5 og formålet med å installere denne versjonen er å kunne verifisere at funksjonaliteten fungerer slik vi vil. Senere vil Foreman bli oppgradert til versjon 1.6.0 .

Foreman vil være en egen komponent i vår OpenStack installasjon og den kjører derfor på en egen maskin, nemlig manager. Før installasjon av Foreman må denne maskinen ha blitt laget. Inne i vagrant mappen på winch finnes det et script som heter foreman.sh. Det er dette scriptet som kjøres når Foreman installeres.

Etter installasjon skjer alt av administrasjon inne fra et webpanel. Her kan man sette opp puppet moduler, templater for installasjon og provisjonering, diskoppsett med mer. Det finnes mange muligheter, og det er dette verktøyet vi skal bruke i lag med OpenStack. Eksempelvis om man skulle installere 40 servere ville man konfigurert Foreman til å gjøre dette på en rask og effektiv måte. Alternativt måtte man gjort dette for hver og enkelt server noe som ikke skalerer i lengden. På mandag vil vi jobbe videre med The Foreman og sette igang med provisjonering av compute noder.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *