Dag 14: Oppdatering av Foreman og installasjon av compute noder

Vi startet dagen med å feilsøke på hvorfor TFTP serveren til Foreman ikke ville fungere. Flere problemer oppstod med versjon 1.4.5 uten at vi fant noen gode forklaringer på hvorfor. Maskinen som Foreman er installert på kjører en DHCP server og en TFTP server. Disse tjenestene brukes når Foreman skal provisjonere opp maskiner. Da blir maskinene PXE bootet og den henter ned det aktuelle operativsystemet til maskinen og dette installeres automatisk.

Når en eldre pakke byr på problemer som ovenfor er løsningen som oftest å oppdatere til nyeste versjon. Alle installeringsscriptene til Foreman ble derfor modifisert slik at scriptet henter den nyeste programvaren fra repositoriet. Etter at Foreman hadde komt opp til versjon 1.6 fungerte TFTP serveren og det var nå mulig å provisjonere opp maskiner. Dette ble testet både på en fysisk maskin og på en virtuell maskin.

Når man skal provisjonere opp en maskin kan man velge fra en haug med templater på hva innstillinger man ønsker osv. Foreman tilbyr mye funskjonalitet og det er et stort verktøy å sette seg inn i. Heldigvis er dette noe vi skal holde på med en god stund fremover, og det alltid kjekt med bratte læringskurver.

Eksempelutdrag på et Foreman dashboard hentet fra google:

foreman

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *